Мостът

Срещнаха се на моста. Някъде по средата на гладко бялата му повърхност. Навсякъде около тях се разливаше океанът, над него се простираше небето, светещо почти до бяло. Въпреки крехкият образ, който всеки крепеше и пазеше в себе си, нито тя знаеше как изглежда той, нито той можеше да се опре на представата си за това, как изглежда тя. И двамата обаче, дълбоко в себе си чувстваха, че ще се разпознаят от първия миг с убедителна сигурност. Така и стана. В сърцата им туптеше топло, нежно и някак забравено чувство, въпреки наситеното с адреналин очакване от предстоящата среща. Чувство, което едва по-късно щяха да разберат.

Срещата протече без думи, без ръкостискания, без докосване. Единственото, което се искаше от тях беше да са тук, на това място в това време. Погледнати отгоре, приличаха на ескиз на талантлив художник. На случаен, съвършен щрих върху чисто бяло платно. Дългият мост, свързващ далечните брегове, сякаш две галактики, отразяващият се почти до бяло океан в яркото, заслепяващо небе изглеждаха като едно – брилянтно замислен космически фон, създаден за това събитие.

Стояха един срещу друг и това беше достатъчно. Поглъщаха всичко, което им беше необходимо, от емоциите, едва доловими през туптящия ритъм на сърцата, до мислите пътуващи в двете посоки в темпо и синхрон, за които можеше да им завиди и най-добрата филхармония. Не помръдваха, очи в очи, душа в душа безмълвният разговор продължи сякаш един миг, побрал цяла вечност. От този момент, тя не беше вече тя и той не беше той, бяха отдавали не мислите, чувствата и историята си, а атоми от собственото си същество. Какво следваше след това, никой от двамата не знаеше. Какъвто и да беше краят, каквото и да ги очакваше след това, те го желаеха повече от всичко. Сливането продължи до самия си край, до красивия танц и на последния атом, до тихата, невидима и неуловима имплозия, която ги превърна в едно същество.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s